Menu Sluiten

Dj apparatuur

Als je eenmaal besloten hebt dat je dj wilt worden wordt het tijd om de juiste apparatuur te kopen. Op deze pagina lees je welke dj apparatuur je nodig hebt.

Als je alles wilt weten over de werking van dj apparatuur verwijzen we je graag naar ons wiki artikel over dj gear.

De meeste dj’s beginnen thuis in hun slaapkamer. Door veel te oefenen leer je hoe je moet mixen, wat je allemaal met je dj apparatuur kunt enzovoorts. Natuurlijk kun je direct 2 Pioneer CDJ 2000 Nexus spelers kopen, maar met een prijs van meer dan € 2.000,00 per stuk is dat wellicht wat overdreven 😉

banner-bax-dj-gear

Bax Music | De specialist in DJ Gear & Effects

MIDI controllers om thuis te oefenen

Tegenwoordig draaien de meeste dj’s met MP3’s. Om daarmee te leren draaien kun je prima beginnen met een MIDI controller en goede dj software. 

Voor nog geen € 100,00 heb je al een leuke MIDI controller met ingebouwde geluidskaart en geavanceerde dj functies zoals loops en hot cues, en een gratis (uitgeklede) versie van populaire dj software als Virtual Dj, Serato of Traktor.

Merken als Numark, Behringer, DAP, Reloop en Hercules maken uitgebreide controllers voor een leuke prijs, en vanaf zo’n € 150,00 heb je zelfs al een echte Pioneer!

Het nadeel van zo’n MIDI controller is natuurlijk wel dat je altijd een laptop of computer nodig hebt. 

Numark Partymix Midi controller

USB spelers

Heb je geen zin om iedere keer een laptop mee te nemen? Kies dan voor een mediaspeler die ook USB sticks kan afspelen. De prijzen daarvan beginnen bij een dikke € 200,00, maar je hebt er wel 2 van nodig, en dan nog een dj mixer. Voor een wat professioneler model betaal je al snel € 700,00 per stuk, en ook daarvan heb je er dus 2 nodig – en nog een dj mixer dus.

All in one speler

Pioneer XDJ RX2 all-in-one dj speler

Mede daarom zijn all-in-one spelers tegenwoordig erg populair.
Bij zo’n all-in-one speler krijg je 2 MIDI / USB spelers en een mixer in 1 apparaat.

Je hebt al een all-in-one speler vanaf zo’n € 500,00 maar voor een wat professioneler model zoals de Pioneer RR betaal je al snel € 1000,00.

Een topmodel all-in-one speler zoals de Pioneer XDJ-RX2 (zie afbeelding) of de Denon Prime 4 kost momenteel zo’n € 1600,00 tot € 1800,00. 

Welke dj apparatuur is de standaard?

De CDJ 2000 serie van Pioneer is al jaren de standaard onder professionele dj’s. In clubs en op festivals zul je dan ook vrijwel geen andere spelers tegenkomen. In café’s en bij drive-in-shows zie je tegenwoordig steeds vaker de hierboven genoemde XDJ-RX2. Deze heeft namelijk dezelfde “look & feel” als de CDJ 2000 serie waardoor elke dj ermee kan draaien. Bovendien werkt de populaire Recordbox software van Pioneer ook op deze speler.

Dat wil overigens niet zeggen dat Pioneer altijd de beste keuze is; een speler als de Denon Prime 4 biedt veel meer features voor zijn geld en kan ook omgaan met Recordbox, maar is simpelweg niet de standaard en daardoor veel minder populair. Als je in de horeca wilt gaan draaien is Pioneer dan ook absoluut de beste keuze, maar als je een drive-in-show wilt beginnen is de Denon zeker het overwegen waard.